Aktuální programRepertoárPřipravujemeArchiv inscenací
Michael Simandl, Matouš Martínek a hosté

Generace R [online]

Během třicetiletého fungování našeho divadla si jím prošla pěkná řádka osobností. Přinášíme Vám rozhovory s bývalými i současnými členy, ve kterých si povídáme nejen o tom, jakou roli hrál či stále hraje RADAR v jejich životě. Připravil Michael Simandl a moderuje Matouš Martínek.

Rozhovor s tvůrci - DIVADELNÍK.cz


GENERACE R [DÍL 9.]: Vojtěch Machuta
V květnovém dílu Generace R jsme vyzpovídali herce Vojtu Machutu, kterého můžete znát nejen z inscenací souboru Za oponou, ale i z televizních obrazovek. Vojta se nám rozpovídá o svých zkušenostech z natáčení a o své budoucí práci. Zabrousíme i do dějin souboru Za oponou.
Vojtěch Machuta je herec a zakládající člen souboru Za Oponou. Aktuálně hraje postavu Poma v inscenaci Pomeranč. Vidět jste ho mohli i na televizních obrazovkách v seriálech Ulice, Gympl s (r)učením omezeným nebo ve filmu Bajkeři.

GENERACE R [DÍL 8.]: Michal Šesták
Další díl Generace R s hostem Michalem Šestákem, který se nám svěří o jeho životě na DAMU a následném studiu v Royal Academy of Dramatic Art v Londýně.

GENERACE R [DÍL 7., část třetí]: Martin Písařík
V poslední části rozhovoru s Martinem Písaříkem se podíváme na jeho dráhu mimo naše divadlo. Zeptáme se ho, jak těžké bylo získat první angažmá nebo jak náročné je zkoušet muzikály. Martin nám poví nejen o svých filmových a seriálových zkušenostech, ale také o své lásce k motorkám.

GENERACE R [DÍL 7., část druhá]: Martin Písařík
V druhé části rozhovoru s Martinem Písaříkem se dozvíme jak vznikala autorská dílna Čulibrk a zároveň si popovídáme o jeho mimo hereckých aktivitách. Zjistíme zda má Martin režijní ambice nebo které soubory v RADARU vedl.

GENERACE R [DÍL 7., část první]: Martin Písařík
V první části červnového dílu s Martinem Písaříkem si popovídáme o jeho začátcích v Divadle RADAR. Dozvíme se historii souboru Bez názvu a taky jak vznikl a funguje soubor Bylo, nebylo. Na závěr se podíváme na mimo souborové role, ve kterých se Martin objevil.

GENERACE R [DÍL 6., část druhá]: Lucie Valenová
Ve druhém díle s Lucií Valenovou se podíváme na její začátky profesionální dráhy. Lucie nám prozradí, jak se dostala do Jihočeského divadla (Malé divadlo v Českých Budějovicích) nebo do Divadla A. Dvořáka Příbram.

GENERACE R [DÍL 6., část první]: Lucie Valenová
V prvním díle si budeme povídat s Lucií o významném radarovském souboru CO?! a také o souboru Hrobeso, kde působí jako herečka a současně vedoucí. Podíváme se i na její režii, v rámci jejího hostování, též jako vedoucí, v souboru Šupitopresto.

GENERACE R [DÍL 5., část třetí]: Lukáš Křížek
V posledním díle rozhovorů s Lukášem Křížkem se dozvíme, jak to má s divadelními vzory a vůbec s divadlem a Radarem obecně. A taky o tom, že někde v dálce zřejmě číhá Čechov a jak se v Načernu hraje na schovávanou.

GENERACE R [DÍL 5., část druhá]: Lukáš Křížek
Ve druhém díle rozhovoru se s Lukášem Křížkem budeme bavit o režijním hostování v souboru Za oponou při inscenaci Probuzení jara, o asistenci při vzniku Zlatého draka souboru Hrobeso a jeho dalších plánech do budoucna.

GENERACE R [DÍL 5., část první]: Lukáš Křížek
Naše pozvání přijal někdejší herec, dramaturg a režisér Lukáš Křížek. V prvním díle se dozvíme o začátcích v divadelní branži, příchodu do souboru Načerno a o prvních dramaturgicko-režijních zkušenostech.

GENERACE R [DÍL 4., část druhá]: Jana Kobesová
V dnešním díle Generace R budeme pokračovat v rozhovoru s Janou Kobesovou. Dozvíme se o úspěších souboru Hrobeso a co Jana plánuje dál a to nejen v divadle, ale i v Rabaru.

GENERACE R [DÍL 4., část první]: Jana Kobesová
Jana Kobesová zvaná "Kokoska" je jedna z nejdéle působících hereček v Divadle RADAR a také majitelka divadelního baru Rabar. Prošla si soubory Dovejvrtky a Hrobeso a zažila všechny jejich úspěchy. My se na tato léta strávená v divadle podíváme z blízka. V prvním díle si budeme povídat o začátcích v souboru Dovejvrtky.

GENERACE R [DÍL 3., část druhá]: Ondřej Pečený
V druhé části rozhovoru zjistíte, jaké jiné funkce si v Radaru Ondra zkusil. Zeptáme se ho na mimosezonní aktivity a co by v Radaru změnil.

GENERACE R [DÍL 3., část první]: Ondřej Pečený
V první části rozhovoru s Ondrou Pečeným zjistíte, jak mu divadlo pomohlo a stále pomáhá v práci a v životě. Podíváme se na jeho herecké zkušenosti a jak se vůbec dostal do svého souboru Hrobeso.

GENERACE R [DÍL 2.]: Barbora Heřmánková
V další epizodě pořadu přijala naše pozvání herečka, členka souboru Načerno, kostymérka a vedoucí Bára Heřmánková. V této epizodě se dozvíte vše o začátcích Báry v divadle a také, co ji čeká do budoucna. Otevřeme téma, jaké je to hrát se svým manželem a nakoukneme do historie Načerna.

GENERACE R [DÍL 1., část třetí]: Luděk Horký
Dnes završujeme třetí částí rozhovoru s naším dramaturgem, režisérem a vedoucím Luďkem Horkým. Ve třech epizodách jste se dozvěděli spoustu zajímavých informací o začátku Luďka v Divadle RADAR, jeho prvních hereckých zkušenostech nebo režii samotné.

GENERACE R [DÍL 1., část druhá]: Luděk Horký
Druhou částí pokračujeme v rozhovoru s naším dramaturgem, režisérem a vedoucím Luďkem Horkým. Ve třech epizodách se dozvíte spoustu zajímavých informací o začátku Luďka v Divadle RADAR, jeho prvních hereckých zkušenostech nebo režii samotné.

GENERACE R [DÍL 1., část první]: Luděk Horký
V prvním díle nové série rozhovorů Generace R jsme si připravili rozhovor s naším dramaturgem, režisérem a vedoucím Luďkem Horkým. Ve třech epizodách se dozvíte spoustu zajímavých informací o začátku Luďka v Divadle RADAR, jeho prvních hereckých zkušenostech nebo režii samotné.